Kilenc tipp felnőtt tanulóknak!

01
Mindenki tisztában van saját erősségeivel és gyengeségeivel. Ha tudod vagy érzed, hogy valamelyik tananyagban gyengébb vagy, próbálj felkészülni előre belőle. Vagy csak fusd át egyszer és szedd össze a kérdéseidet. Bátran tedd fel a kérdéseid órán! Így könnyebben kialakíthatod saját a tanulási rutinod és a gyengeségeid erősséggé vállnak !
02
Bátran vágj bele mindenbe! Törj előre! Az esetleges kudarcok, itt nem kudarcok! Tanulsz és fejlődsz belőlük!
03
Ne hagyd, hogy mindig tanárod mutasson utat! Vagy már annyira tapasztalt, hol elejébe tudsz menni a dolgoknak! Ha egy téma kimondottan érdekel, olvass a tantermen kívül is róla. Tanáraid értékelni fogják a lelkesedésed!
04
Ne riadj vissza valamitől, ha az nehéz! Ne feledd, bármikor segítséget kaphatsz, ha szükséged van rá! A siker kulcsa a tudatosság és szervezettség. Fontos a mindennapok és a tanulási rutin harmóniájának kialakítása, melyben segítséget kapsz tőlünk!
05
Szánj időt a tanulásra! Segítünk elérni a célod, de ebben neked is segítened kell nekünk! Az esti tagozaton tanuló diákok ritkábban találkoznak, így a rendszeres tanulási rutin fenntartása nehezebb! Segíts, hogy segíthessünk!
06
Legyél szervezett! Válj azzá! A mindennapi élet és az iskolai munka szervezettséget kíván! ez kihívást jelenthet egy felnőtt diák számára. Azonban a siker kulcsa a szervezettség kialakítása és megőrzése. Ez biztosítja azt, hogy a különböző feladataid tudd prioritásként kezelni, és könnyedén tudj váltani köztük.
07
A helyes tanulási stratégia kialakítása mellett fontos az önálló tanulás képességének kialakítása is. Nem csak az iskolai évek alatt van szükség erre a képességünkre, hanem egész életünk során! Fontos megtanulni azt, hogy hogyan lehet egy szöveg lényegét kinyerni, részletesebb információt keresni. Ebben is segítünk neked!
08
Az iskola első hetei lehetőséget adnak arra, hogy újra felfedezd az iskolába járás élményét. Ne keserítsen el a kezdés, mindig lény motivált! Ne lepődj meg, ha emlékeztetőkre lesz szükséged, hogy az információhalmaz útvesztőjében könnyen el tudj igazodni! Használd a mobilod emlékeztetők írására, jegyzetek készítésére, és az információ mindig a zsebedben
09
Mi van akkor, ha már egy hét után utálod az egészet? Adj időt magadnak és adj időt a dolgoknak! Hozzá kell szoknod újra a rutinhoz, és hidd el, jobban fogod érezni magad! az eddigi évek érettségi eredményei is ezt mutatják nálunk: többen főiskolára, egyetemre mentek tanulmányaik befejeztével. Több, 80% feletti emelt érettségi eredmény született, de akik a középszintet választották, közülük is nagyon sokuknak jó vagy kimagaslóan jó eredményük született. Ha a rossz érzéseid nem múlnak el, bátran beszélj tanáraiddal, a vezetőséggel. Segítőként, mentorként egyengetjük az utad. Merj segítséget kérni és bátran tárd fel az érzésidet!